MMM-Blogi

tiistai, 30 huhtikuu 2019 12:16

Google-kalenteri näkyviin ja käyttöön myös omille kotisivuille

Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)

Yrityksesi kotisivutila voi olla myös hyvä alusta omille pilvipalveluille. Sen sijaan, että käytät useiden eri palveluntarjoajien sivustoja, voit tehdä monia samoja asioita omien kotisivujesi kautta. Yksi tällainen toiminto on kalenteri omille kotisivuille. Tässä artikkelissa kerromme, miten suositun Google-kalenterin saa liitettyä omille kotisivuille. Ja edullisemmin kuin uskotkaan tai jopa täysin maksutta, jos osaat tehdä asennuksen itse.

Kalenteri omilla kotisivuilla on kätevä monissa tilanteissa. Voit esimerkiksi kertoa asiakkaille tulevista tapahtumista tai pidemmälle vietynä kalenterisovelluksen kautta asiakkaasi voivat ostaa lippuja, varata paikkoja jne. Toisaalta voit käyttää kalenteria myös yksityisesti niin, että ainoastaan sinä itse ja valitsemasi henkilöt voivat nähdä sen. Tämä on hyvä mahdollisuus varsinkin silloin, kun omia kotisivuja käytetään alustana myös laskutukseen ja markkinointiin. Sivustolle integroidusta kalenterista on myös helppo ja mukava käydä vilkaisemassa esimerkiksi tulevien viikkojen työtilanne ja tehdä tarvittavia merkintöjä tai muutoksia tapahtumiin.

Mutta miksi keskitymme juuri Googlen kalenterisovellukseen, vaikka hyviä sovelluksia on monia muitakin? Googlen kalenteri on hyvin yleinen. Suurella osalla tämänkin artikkelin lukijoista on jo olemassa Googlen gmail-tili ja samalla myös kalenteri käytettävissä. Lisäksi muihin merkittäviin kalenterisovelluksiin on luotu yhdyspinta Googlen kalenteriin. Kalenterin peruskäyttö gmail-tilin yhteydessä on myöskin maksutonta, joskin yrityskäyttäjä saattaa olla kiinnostunut myös Googlen Business Suite -yritysratkaisusta.

Käymme tässä artikkelissa läpi kolme tapaa linkittää Googlen kalenteri omille kotisivuille. Kullekin tavalle on käyttötilanteet, joihin ne sopivat parhaiten. Kotisivujen taustalla oleva tekniikka vaikuttaa myös siihen, millaisia ratkaisuja on käytettävissä. Me käytämme alustana Joomla!-julkaisujärjestelmää, jonka laajennusosakirjasto tarjoaa kymmeniä eri vaihtoehtoja kalenterin linkitykseen.

1. Haluan näyttää sivustollani päivittyvän listauksen tulevista tapahtumista

Tapahtumien listausnäkymä on hyvä vaihtoehto, kun halutaan kertoa esimerkiksi tulevista alkavista koulutuksista, luennoista tai muista tapahtumista. Tällöin yleensä kotisivujen etusivulla on automaattisesti päivittyvä listaus tulevista tapahtumista. Napsauttamalla tapahtumaa aukeaa tietosivu tai ns. pop up -ikkuna, josta näkee tarkemmat tiedot. Tällaiseen moduuliin voi myös asettaa vieritystoiminnon, jolloin lista kiertää hitaasti alhaalta ylös tuoden eloa ja huomiota sivustolle.

Tämän tyyppisissä moduuliratkaisuissa tapahtumat luodaan ja merkinnät tehdään suoraan Google-kalenteriin oman gmail-tilin kautta. Moduuli on tarkoitettu pelkästään niiden näyttämiseen kotisivuilla. Esimerkkinä tällaisesta sovelluksesta on gCalendar Feed. Sovellus itsessään on maksuton ja samoin sen käyttö. Asennus ja käyttöönotto vaatii muutaman tunnin työn.

Ratkaisuna tällainen moduuli on kätevä ja näppärä. Kun halutut asetukset on asennuksen yhteydessä kerran tehty, niihin ei tarvitse palata, ellei sitten haluta muuttaa näkymän ulkoasua, vierityksen tyyliä jne. Huomioon otettavana puolena edullisimmissa ratkaisuissa on, että linkitettyä kalenteria ei käytännössä voi käyttää muuhun tarkoitukseen, kuin julkisien ja sivuilla näytettävien tapahtumien tallennukseen. Tämä ei ole sinänsä yleensä onglema, kunhan asian vain tiedostaa.

2. Haluan käyttää yksityisesti Google-kalenteria kotisivujeni kautta

Google-kalenteri on varsin helppo linkittää ja näyttää omilla kotisivuilla. Silloin, kun halutaan kalenterin näkyvän vain itselle (ja ehkä joillekin muille ennakkoon valituille henkilöille), sivustolle tulee asentaa sisäänkirjautumislomake. Lisäksi tulee luoda käyttäjätilit sekä määritellä käyttöoikeustasot henkilöille, joille pääsy halutaan antaa. Tällä tavoin vain omien kotisivujen "intraan" kirjautuneet käyttäjät pääsevät näkemään kalenterin ja/tai muita sovelluksia käyttöoikeuksiensa mukaan.

Kalenterille tulee vielä luoda valikkonimike johon Googlen sivuilta kalenterin asetuksista löytyvä upotuskoodi liitetään. Kalenterin omistajan tulee tällöin olla mukana prosessissa, koska vain hänellä on pääsy kalenterinsa asetuksiin gmail-tilinsä kautta. Kun kaikki edellä mainitut vaiheet on tehty, kalenteriin pääsee kirjautumalla ensin sisään omille kotisivuille (sivuston "intraan"). Tällöin samalla "Kalenteri"-valikkonimike tulee näkyväksi ja sitä napsauttamalla Google-kalenterinäkymä avautuu mukavasti ja ajantasaisena myös omilla kotisivuilla.

Kotisivujen kautta voi myös luoda tapahtumamerkintöjä. Se tapahtuu napsauttamalla kalenterinäkymän oikeassa alareunassa avautuvaa Google-ikonia. Napsautus avaa uuteen välilehteen varsinaisen Google-kalenterin ja merkintä tehdään siellä. Kun kalenterinäkymä kotisivuilla avataan tai päivitetään nähdään, että tapahtuma on päivittynyt.

3. Haluan myydä lippuja tuleviin tapahtumiin ja linkittää tapahtumakalenterin Google-kalenteriin.

Koulutuksia, tapahtumia, retkiä tms. järjestävät yritykset haluavat yleensä enemmän toiminnallisuuksia sivustolla olevaan kalenteriin kuin vain näyttää tapahtumia. Varsinkin, jos tapahtumia ja asiakkaita on paljon, toimintoja kannattaakin automatisoida ja antaa asiakkaiden itsensä hoitaa varaukset ja maksut. Tällöin on käytettävissä moniakin hyviä vaihtoehtoja ja yrityksen toimintamalli ja kalenterisovelluksen lopullinen käyttötarkoitus ratkaisevat valinnan.

Käytämme tässä esimerkkinä DPCalendar-sovellusta, joka tarjoaa paljon mahdollisuuksia, esimerkiksi myydä lippuja, varata paikkoja ja hoitaa maksuliikenne automaattisesti. Linkitys Googlen kalenteriin rakennetaan samalla periaatteella kuin kohdan 1. moduuliratkaisussa. Kalenteriin luodaan rajapinta Google-kalenteriin. Tällöin luotaessa tapahtuma omilla kotisivuilla, se päivityy automaattisesti myös Googlen kalenteriin.

DPCalenderin toimintaperiaate on siis erilainen kuin kahdessa edellä mainitussa kohdassa. Kalenteri on täysin itsenäinen ja laaja toiminnallinen kokonaisuus, johon voi linkittää myös Googlen kalenterin. Näin tapahtumia voi tarkastella vaikka oman puhelimen gmail-tilin kautta ja niitä voi myös muokata siitä. Kohdissa 1. ja 2. kyse on puhtaasti Googlen kalenterin tietojen näyttämisestä omilla kotisivuilla.

Kysy lisätietoja ja tarjousta kalenterista omille nykyisille tai tuleville Joomla!-sivuillesi sähköpostitse  Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai sivutollamme olevan yhteydenottolomakkeen kautta.

Terveisin: MMM-tiimisi

Luettu 1730 kertaa Viimeksi muutettu torstai, 12 syyskuu 2019 18:56

Jätä kommentti

Kirjoita kommenttisi ja täytä myös muut pakolliset tiedot (kentät merkitty tähdellä*). HTML-koodi ei ole sallittu.

Kategoriat

Tilaa tästä uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat uusimmat artikkelit ja muuta hyödyllistä tietoa suoraan sähköpostiisi. Uutiskirje julkaistaan noin kolme kertaa vuodessa. Voit halutessasi lopettaa tilauksen koska vain.
Hyväksyn Ehdot ja säännöt

# Top 10 luetuimmat

© 2016-2019 My Marketing Mill - All Rights Reserved
My Marketing Mill on Spin off Mill Ky:n aputoiminimi, y-tunnus 2757171-9. Alv rek.
Käytämme sivustollamme evästeitä tuottaaksemme sinulle paremman käyttökokemuksen sekä tilastointia, markkinoinnin kohdentamista ja palvelujemme kehittämistä varten. Jatkamalla sivujemme käyttöä hyväksyt evästeet ja sivujemme käyttöehdot, ks. lisätietoa.